Gezocht: Internationale Vpb Specialist

Ter versterking van het fiscale team zijn we voor Van Campen Liem op zoek naar een Internationale Vpb Specialist. Je hebt ten minste 4 à 7 jaar relevante ervaring met de advisering van fiscale aspecten die relevant zijn bij de formatie van fondsen en het beheer daarvan, het structureren van acquisities en de (met name) houdster- en financieringsactiviteiten van special purpose companies die veelal in het kader van de structurering van acquisities worden opgezet.

Van Campen Liem hoort bij de top 5 best betalende kantoren in Nederland. Naast uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een leuke en laagdrempelige werkomgeving, biedt Van Campen Liem ook de kans om mee te groeien met en verder te bouwen aan het kantoor. Je krijgt een uitstekende opleiding, leuke collega’s, zeer interessante werkzaamheden en er is volop ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling.

Werkzaamheden Internationale Vpb Specialist

 • Adviseren over de fiscale aspecten die relevant zijn voor de formatie van fondsen. Het gaat om verschillende soorten fondsen, met name private equity/venture capital fondsen, maar ook vastgoedfondsen, ‘klassieke’ beleggingsfondsen en andere ‘alternatieve’ fondsen zoals bijvoorbeeld hedge funds. Bij private equity/venture capital fondsen adviseer je o.a. over de fiscale aspecten bij acquisities en ‘exits’. Je adviseert o.a. over de optimalisatie van de structuur en je beoordeelt en redigeert fiscale bepalingen in overnamecontracten. Bij vastgoedfondsen adviseer je over de fiscale aspecten bij aan- en verkoop en exploitatie van onroerend goed.
 • Beoordelen van de fiscale aspecten van verschillende overeenkomsten.
 • Aanvragen van rulings en/of fiscale beschikkingen en andere vormen van vooroverleg met de Belastingdienst.
 • Coördinatie van de buitenlandse fiscale advisering bij cross-border investeringen van en naar Nederland (in samenspraak met de buitenlandse kantoren waar VCL mee samenwerkt).
 • Adviseren over fiscale aspecten die aan de orde komen bij houdster- en financieringsmaatschappijen (special purpose companies) die in het kader van de structurering van acquisities worden opgezet.
 • Beoordelen van fiscale aangiftes. Voeren van fiscale procedures indien nodig.

Profiel Internationale Vpb Specialist

 • Master Fiscaal Recht of Fiscale Economie.
 • Ten minste 4 à 7 jaar relevante ervaring op het gebied van fondsen, acquisitie structurering en houdster-en/of financieringsactiviteiten (SPC’s).
 • Ondernemend, zelfstandig maar ook teamspeler, sociaal vaardig.
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Pragmatisch, proactief, scherp, dienstverlenende instelling.
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden Internationale Vpb Specialist

Van Campen Liem hoort bij de top 5 best betalende kantoren in Nederland. Naast uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een leuke en laagdrempelige werkomgeving, biedt Van Campen Liem ook de kans om mee te groeien met en verder te bouwen aan het kantoor.
 
Solliciteren en/of behoefte aan een kennismaking? Stuur je brief met CV aan Kim Koets